Det här är ju inte klokt! 129 anmälda till min utlottning! Jag tror knappt att det är sant! Det stora problemet är att jag inte hinner gå igenom alla era bloggar. Jag vill verkligen men jag lovar att göra det, om inte innan lördag så efter. På min förra utlottning gick jag in på alla bloggar och kommenterade, la till mig som följare och önskade alla lycka till men denna gången känns det omöjligt! Sorry! Men jag ska försöka. Jag är hemma i Sverige i helgen och ledig på fredag så hå kanske jag hinner.
Igår blev jag klar med en ny vante (vänster handen saknas fortfarande). Den kommer att vara spegelvänd så jag får tänka till lite. Den introducerades lite på onlinestickcafét igår och det verkade som om ni uppskattade den så det kommer ett nytt mönster inom en snar framtid.
Jag tänkte att jag skulle bjuda på ett litet recept i dag (för att ni är så gulliga!). Ni tyckte ju att min fisksoppa såg så god ut så jag skrev ner mitt recept. Den är gjord helt från grunden och det är inte så svårt som man kan tro:
Marias Fisksoppa
½ kg räkor med skal
5 morötter
100g rotselleri
2 kålrötter
1 gul lök
0,25g saffran
2 vitlöksklyftor
2,5dl vitt vin
10 cm purjolök
Tabasco
2 msk Tomatpuré
2 dl kaffegrädde
1-2msk maizena (eller vetemjöl) utblandat i vatten.
Citronpeppar
Gräddfil eller Creme Fraiche (Rømme för norrmän)
Svart kaviar
250g lax
200g torsk (eller anna fast vit fisk)
Börja med att skala räkorna. Lägg upp räkorna i en skål och fräs skalen i olja tillsammans med halva löken och vitlöken. Häll på vatten och vitt vin, lite salt och låt puttra en stund tills skalen blir lite vita och den smakar bra. Sila och ställ åt sidan.
Skär alla grönsaker i slantar och 1x1 cm tärningar. Fräs dem tillsammans med saffran och resten av löken (vänta med purjon). Salta väl. När de har fräst och fått lite färg kan du hälla över fonden. Om vätskan inte täcker kan du hälla på lite mer vatten. När grönsakerna har blivit lite så där lagom mjuka kan du lägga i den skivade purjolöken och hälla på kaffegrädden. Smaka av med citronpeppar, salt, ett par skvättar tabasco och tomatpuré. Red av med någon matsked maizena. (Ta lite åt gången så att det inte blir för mycket). Koka upp tills konsistensen har blivit lite ”simmig”.
Dela fisken i tärningar(ca 2x2x2 cm stora). Koka upp vatten med salt och peppar. Tag av från plattan och lägg i fisktärningarna. Sätt på lock och låt stå i 5 min.
Lägg upp en hög fisk i djupa tallrikar. Häll över soppan och lägg på en stooor hög räkor. Klicka på en klick gräddfil/ creme fraiche, rømme eller aioli. Toppa med svart kaviar och ett par purjolöksringar. Om du är riktigt avancerad så kan du sätta på en dillkvist med.
Smaklig måltid!
4 kommentarer:
Jättetack för receptet! Ska prova den så fort jag hinner, den ser SÅ god ut-
Men åh, så GOTT det ser ut!!!!
Måste testa den någon gång!!
Är det för sent att vara med i tävlingen måste kolla hej då....
Tack så mycket, det ska jag prova!
Det låter som en smarrig soppa. Tack för receptet!
Skicka en kommentar