10 maj 2014

Bröllopet


När vi bestämde oss för att gifta oss så var jag mycket bestämd med att jag ville göra allting själv. Jag ville ha en knälång klänning, röda detaljer och röda skor. Boleron sydde jag i underbar thaisiden efter ett ryskt mönster som jag hittade. Jag har gjort axlarna smalare och tagit bort axelvaddarna. Väskan sydde jag också i thaisiden efter detta mönstret.

Tyget till klänningen hittade jag när jag och Petra var på skroten i Kinna. Det är en fantastisk virkad spets som tyvärr har en tendens att hänga ut sig lite vid användning men det var väldigt lätt att sy i den.
Överdelen av klänningen kommer från ett New Look mönster (minns inte numret) med en enkel prinsesskärning och båtringad hals.


Underklänningen har jag format till en hjärtform eller vad det heter. Spetsen hade en uddkant på var sida så jag har försökt att använda den när jag har kunnat och sen sytt på den i halsen och i kjolfållen.



Min favoritblomma alla kategorier är vallmo. Jag ville inte ha en blombukett i handen så då fick jag ha dem i håret istället. Dessa har jag gjort av cirklar i polyestersatin som jag bränt i kanterna och sen lakt i hop till en blomma. I mitten har jag sytt fast små pärlor. Dessa blommorna har jag den satt på hårnålar rom jag fäst runt om min enkla knut.




Om jag ska säga någonting om min snygga man så kommer hans kläder från MQ. Snyggaste linnekavajen och snyggaste chinosen och skjortan är från FilippaK. Flugan är också den från MQ och den lilla näsduken är rester från min bolero.

Om ni är intresserade av att se min inspirationsboard på Pinterest så hittar ni den här. Den var hemlig under planeringarna men nu är den öppen.

Ha en härlig lördag!

//Fru Magnusson

16 kommentarer:

Iréne JB sa...

Vilket jobb! Och vad fina ni är. Ett stort grattis är på sin plats också, då jag på något sätt har missat förra inlägget. Kram och all lycka!

knitbyme sa...

Tack för att ni delar med er! Kram

Margita sa...

Lycka till!

Myggan sa...

Grattis! Vad fina ni är båda två. Väldigt snyggt med det röda till det vita.
/Anna

ylva sa...

Ja ni är så fina ! Jag sydde också min iklänning själv när det begav sig . Jag gillar också tanken att göra själv, och det var nästan lite av en mental förberedelse att man skulle ta ett stort steg och gifta sig :-) ha det gott

Saras pyssel sa...

Ett sådant vackert par! Stort grattis till er! :-)

englundskan sa...

Åh så fint! Jag är ju lite gammaldags av mig och skiljer gärna på brudklänning och balklänning och det här var en riktig brudklänning med väldigt fina detaljer. Gillar det verkligen jättemycket. Grattis.

KatLinn sa...

Så fina och glada ni är, helt underbara!
Kläderna är så snygga, helt otroligt så mycket vackert du sydde, det måste varit jättekul att göra allting i hemlighet.
Stort grattis!

SF sa...

Ni är så vackra. Jag var bara 20 när jag gifte mig och hade klänning från Laura Ashley, lång slöja uppsatt i ett diadem av vita blommor i håret. Ganska traditionellt mao, men ändå nedtonat för att vara på 80-talet :). Skulle jag gifta mig nu, skulle jag nog försöka se ut ungefär som du...:)

miastick sa...

Det är inte klokt vad grym du är Maria, vilket jobb du lade ner och vad snyggt det blev alltihopa!
Längtar efter att ses! <3 <3 <3

MAri sa...

åh, så fint! <3 <3 <3

Emmas dagar sa...

Ni är ju fantastiskt fina!
Din brudklädsel är jättesnygg. ALLT!
Väldigt fina bilder ni fått med er hem också!
(Jag hette Magnusson som barn, innan hela familjen bytte till mammas flicknamn. Tänk, vi kanske är släkt i släkten!)
Kram!

Susilull sa...

Vilket otroligt jobb du lagt ner, fantastiskt!
Blev nästan mest imponerad av att du gjort dina vallmoblommor till håret själv, wow!
Ni är såå fina!!

Ullfull sa...

Imponerande! Vilket kärt arbete! Så fina båda två och tillsammans! All lycka till Er! / Kram Anita

Manduzana stickar sa...

Vilka fina bilder på er! Ni är så otroligt fina! Och vilket jobb du lagt ner på dina kläder, jag är sjukt imponerad!

AlpakkaAnna sa...

Helt underbara bilder!
Dina bröllopskläder är fantastiskt vackra. Du lyckades verkligen! Vilket arbete du lagt ner (och utan att knysta något) :)