14 mars 2015

Granville Shirt


Ojojoj vad längesen det var! Men nu tänkte jag iallafall slänga in ett inlägg. Jag syr en hel del nu för tiden. Jag stickar givetvis med men för tillfället spenderar jag nog ändå mest tid framför symaskinen. Ett mönster som har blivit en riktig favorit är Granville Shirt av Sewaholic. Det är en fantastisk skorta med alla fina detaljer man kan tänka sig!

Eftersom jag har begåvats med en ansenlig svankrygg så fick jag göra en del förändringar i den regionen. Jag lade även till insnitt fram till. Jag blev inte helt nöjd med placeringen. De skulle suttit nån centimeter längre ut mot sidorna. Svankjusteringen blev riktigt bra men hade blivit ännu bättre om jag hade lyft midjelinjen nån centimeter. Jag har en ganska kort torso och behöver oftast höja midjelinjen ca 2 cm.


Tyget som jag använt är en tunn bomullsvoile från Stoff och Stils vårkollektion 2014. Jag är ett stort flamingofan och det passar ju fint på en sommarskjorta. För att undvika att det blir grillrigt har jag gjort vita knappkanter, kragem kragstånd och manchetter. Jag piffade även till knapparna lite med cerise tråd.

Knapparna kommer förresten från finaste Linnea som överaskade mig med en hel burk med fina pärlemorknappar på Syfestivalen i Stockholm.


Jag är jättenöjd och jag har redan sytt en till. Den ska jag publicera så fort manchetterna har fått knappar.3 kommentarer:

maja sa...

så snygg. Önskar jag var lite smalare så jag kunde ha en liknande skjorta

ylva sa...

Hej Maria , vad kul att du är tillbaka , snygg skjorta och kul tyg :) hoppas att allt är bra !

lotta n sa...

Vad roligt att du är tillbaka på bloggen! Vilken fin skjorta, blev verkligen inspirerad att börja sy igen.